3 Ocak 2023 Salı

Release Edilmiş Bir Request Tekrar Nasıl Modifable Statüsüne Alınır

 

Süreci kullanma ihtiyacınız olursa aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

 

Çeşitli nedenlerden dolayı release edilmiş bir request, QA veya canlı ortama taşınmadı ise, tekrar modifable haline getirilebilir.

 

 

·        Bunun için yapmanız gereken, SAP Geliştirme ortamında SE38 işlem kodu üzerinden RDDIT076 programını çalıştırmaktır.





Programı çalıştırdıktan sonra, açılan ekranda SAP Canlı yada QA ortamına taşınmamış ancak kuyrukta bekleyen yani release edilmiş request numarasını girmemiz gerekir.




·        Menüyü tekrar yürüttüğümüzde açılan ekranda requestimizin son durumu görünür.




·        Alt request numarasından başlamak koşulu ile yani AEDK926909 nolu requestin üzerine çift tıklayarak açılan ekranda request bilgilerini değiştirebilmemiz için aşağıdaki ekran görüntüsünde işaretlediğim kalem butonuna basarak alanların değiştirilebilir olması sağlanır. Akabinde Status kısmında yer alan R değeri yerine D değeri girilir ve kayıt edilir. Ardından ana request olan AEDK926908 nolu request içinde aynı işlem yapılır.


 

·        Kayıt yapıldıktan sonra bir önceki ekranda R (release) statüsünde olan requestimiz D (Modifiable)  statüsüne geçerek Modifable olarak ayarlanmış olur. (Ben örnekte uygulama yapmadığım için statü ilk haliyle D statüsünde görünüyor)



Akabinde SAP SE09 veya SE10 ekranında requestinizin modifable olduğunu ve DEV sisteme geri geldiğini görebilirsiniz.















 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SAP Yararlı Bilgiler

 /NEX : Açık tüm işlem kodlarını kapatır /O + TCODE (Örn: /OFBL1N) : Direkt olarak ilgili işlem kodunun ekranını açar /N : Yeni sekme